Followers

Saturday, November 6, 2010

Pulau Bai, Sandakan melabuh tirai 2010

Hari ni last mancing laut untuk tahun 2010. Destinasi Pulau Bai, Sandakan. Macam-macam dugaan dihadapi dalam trip kali ni. Semua dilalui dengan sabar walaupun rasa macam nak give up. Akhirnya, dengan hanya 6 orang pemancing, kami berlayar ke Pulau Bai, Sandakan untuk memancing.

Yie, pemancing import dari Ranau dengan ikan ketambak. Di belakang langit dah mula menghitam.

Kerapu pulak.

Saya dengan ikan bebolos. Apa nama ikan ni di Sandakan?

Anak kerapu yang selamat di CNR.

Haaa... yang ni tak dapat la nak di CNR.

Ikan apa ntah... Ikan merah la kot.

Cosmack dengan ikan kerapunya.

Nazlee dengan ikan pertamanya dalam trip ni. Gelama.

Dah gambar dekat dengan kamera pun tak boleh lawan saiz gelama Cikgu Jepp. Cissss....

Gelama ke-2 dan terakhir. Hehehehehe.... sabar jer la Yop...

Haji Yassin trolling dalam panas. Pemancing yang tekun walaupun kali ni nasib tidak menyebelahi beliau. Kumpau tahap gaban dia kali ni...

Nazlee, Yie dan Cosmack.

Jivoh dengan aksi terlampau sebab dah geram sangat payah dapat ikan hari ni.

Ni otai punya ni....

Hehehehe... malu la konon naikkan gelama

Tengok ni... tak malu pun. Kui kui kui... Secara keseluruhannya, kata Nasib hasil lebih baik dari hari sebelumnya yang mana, tidak ada seekor pun kerapu berjaya dinaikkan. Hasil tangkapan, saya, Nazlee dan Yie adalah seperti di bawah. Diorang sedekah jer kat saya... Terima kasih semua.



Terlalu banyak kelemahan dalam trip kali ni dan saya telah pun mengambil pengajaran darinya. Mohon maaf pada semua dan terima kasih di atas semangat kerjasama dan persefahaman anda. Selamat tinggal Pulau Bai, Sandakan. Jumpa lagi tahun depan...

8 comments:

Nazz Khan said...

Sungguh best trip kali ni.....Ombak tak sekuat sangat seperti trip ke bagang hari tuh....Pengalaman berharga apabila mengeluarkan gelama...trip pun santai sanati dan rilekss saja....

mayong said...

aik, tu gelama pertama ke dalam hidup kau Nazz? tahniah la kalau mcm tu...

kasanova pencen said...

biasa la ging pulau bai

mayong said...

saya mengidam memancing di tempat larangan seperti Pulau Selingan dan Pulau Lankayan... ada sesiapa boleh bantu saya yg dalam kesusahan ni?

alphakilo said...

tu si kasanova tu boleh kut atur.. hehehe.. kasanova.. bila lagi mau rendam pancing ni? cam lama sudah cuti. batu 16 dah kabut bah.. hehehe

Nazz Khan said...

Mayong || Dulu dulu kalau gelama, selalu pancing di pasar....Nenek gelama, datuk gelama, semua ada....tapi kali ni, Gelama Pulau Bai...ada kelasss!!

mayong said...

haaa... KS, tolong la atur trip ke Selingan... dgr cerita ikan putih sana lapar popper sama jig

mayong said...

lupa pulak saya, trip melabuh tirai ni untuk diri saya, Yazid aka mayong... bagi bro alpha kilo masih on lagi tu... mlm 31 Dis pun dia mancing tu

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...