Followers

Sunday, October 3, 2010

Lepas Gian Mancing

Dah lama betul rasanya saya tak mancing, hari Ahad 03/10/10 terjadinya 1 trip lepas gian di Pulau Berhala. Kawan-kawan lain yang lebih otai dah set pegi Taganak. Ada yang dah pegi mancing pada hari sebelumnya. Saya cuma berdua jer dengan Aidel. Yang lain ahli keluarga botman, Pakcik Mas.

Salah satu tanjung di Pulau Berhala.

Aidel. Rajin betul dia ni casting, popping, membuyun pun dia try... rajin memang rajin

Aidel dengan kerapu lesen untuk set joran barunya. 1st time mancing di Pulau Berhala.

Pakcik Mas dengan 2 orang anak saudaranya

Saya dengan gelama terkeluar lidah (macam ikan kat Taganak la pulak). Keseluruhannya 'kira ok la'. Lepas jugak gian mancing. Gelama jer yang banyak, kerapu ada la berbelas ekor. Lain lain biasa lah, ikan utek, pisang pisang dan agohod.

9 comments:

TMS @ MACK said...

Mayong:Takkan nak layan Pulau Berhala je???Sekali sekala layan la kat Kretam ke Taganak ke Puru-Puru ke kalau tak pun area Labuk Bay pun ok apa?Hehehehehe.....

mayong said...

kan dulu saya dah pegi Taganak... bukan sekali, dah 2 kali dah... jadi la... besederhana dalam hidup. Insya Allah, kalau ada rezeki lebih nanti saya pegi la Kretam pulak...

alphakilo said...

musim monsun dah mula. Tapi aku teringin pula mancing di pulau bai.

mayong said...

nanti rodney buat trip pulau bai, harap2 dia ajak join...

alhpakilo said...

rodney ajak trip air tawar. air kat sg segaliud cam dah ada baung tu. bila nak turun ka kita punya tapa. dah lama aku letak belakang icebox. hehehe

mayong said...

haaa... ngam juga tu. pilih hari yg air betul2 cun... ajak bro cjepp skali la... dia terer tu mancing baung

kasanova pencen said...

akibat kesibukan memancing d pasar saja aku huhuhu

mayong said...

sibuk tapi hari2 masuk duit best apa... hehehehe...

alphakilo said...

KP.. nda sibuk dah tu.. jom batu16.. tempat si kamat kita.nda dapat dari darat kita masuk naik bot.. biar si kamat terkejut..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...